Filmski predlogi #3


ZAKON FILMI

End of watch je film o losangeleških policistih. Večina filma je posneta z ročno držano kamero, ki se pogosto trese in nenadzorovano premika. Pač kot bi akcijo snemali z mobitelom. A ko se navadiš, ti efekti sploh niso več tako moteči, zato pa dosti bolj iz prve roke občutiš vsakdanjik policistov, ki delujejo na najbolj nevarnih ulicah ZDA, kjer se koljejo črnske in mehiške tolpe. Ko glavna akterja prideta na sled še mehiškemu kartelu pa se stvar zares zaplete in konec ni lep. Gre za krut, komičen, tragičen in razburljiv film, ki vas ne bo pustil hladne.
Hero je zares epski film o filozofiji življenja. Komur kitajski filmi, globoke teme in navidezno pretiravanje niso všeč, naj raje ne gleda. Ostali pa boste pošteno nagrajeni tako vizualno kot sporočilno. O estetskosti in eleganci produkcije, kostumografije in režije sploh ne bom izgubljal besed. Glavno je sporočilo filma, ki je obenem tudi zelo blizu odgovoru na vprašanje o bistvu življenja. Film vam odgovori z mislijo, da bojevnik doseže najvišjo stopnjo svoje rasti, ko odloži meč. Vsekakor film nad filmi, ki se ga splača večkrat ogledati!

Life of Pi sem pogledal šele zdaj. Vse reklame, ko je izšel, so prikazovale preveč izumetničen film za moj okus. Res je lep, ni pa izumetničen, pa tudi če bi bil, ima to pomembno funkcijo v filmu. Izkaže se za epsko pustolovščino, skozi katero spoznamo edinstven Pijev pogled na svet. Na točkah, kjer bi moral biti najbolj navdušen ali najbolj solzav, pa filmu efekta ni uspelo izpeljati v popolnosti. Vsaj ne pri meni. Zato ni čista desetka, je pa še vedno zelo dober film.



Keith je drama o ljubezni in življenju. O srednješolki, ki ji gre vse kot namazano in ima celotno prihodnost že izdelano ter srednješolcu, ki ji življenje postavi na glavo. Film nikakor ni tipičen ljubezenski o ameriških srednješolcih in te drži v napetosti skoraj do konca, ker ne veš, zakaj se Keith obnaša, kakor pač se, potem pa servira en res žalosten zaključek, ki pa spet nikakor ni tipičen, čeprav do neke mere pričakovan. Igra je super in dialogi med glavnima osebama vrhunski. Pripravite robčke!












ČIST OK FILMI

Gravity je zgodba o pravi odisejadi, ki jo da(ta) skozi astronavt(k)a, da bi se rešila, potem ko vesoljsko odpravo prekine ponesrečena razstrelitev ruskega satelita, ki povzroči verižno reakcijo in uniči še večino vseh drugih satelitov, ki nato krožijo okrog Zemlje in uničujejo vse pred sabo. Sam nisem ravno ljubitelj filmov, ki se dogajajo v vesolju pa tudi celotno dogajanje se mi je zdelo malo privlečeno za lase. Vendar glede na to, da niti ne vem, kako stvari zares izgledajo tam zunaj, ne bom obsojal. Če nič drugega, ponuja film kup prelepih prizorov in nekaj posrečenih momentov, ki držijo dogajanje pokonci. Pa tudi sicer ima na splošno zelo visoke ocene med kritiki in je pobral že kup nagrad (tudi največ oskarjev letos). Zame je bil pač samo ok.
Kriegerin je za ljubitelje evropskega filma. Zgodba je in ni dobra. Recimo. Ne vem, če sem bil sploh ob čem pretresen, čeprav je nekaj krutih scen. Je pa film dober in zanimiv predvsem iz dokumentarnega vidika. Prikazuje namreč neko tipično življenje sodobnih nemških neonacistov in njihove interakcije z "normalnim" prebivalstvom v skupnosti.
Zaplete pa se, ko glavno igralko nasilno dejanje pripelje do pomoči mlademu Afganistancu, ki želi na Švedsko, kar je seveda za mlado nacistko nezaslišano!


The Chase pa je za ljubitelje starih ameriških filmov. Marlon Brando, Robert Redford in Jane Fonda preprosto ne morejo razočarati, kajne? Ko enkrat prebavite tipično igralsko pretiravanje tistega časa, slabe efekte in vse ostalo, kar pritiče starejšim filmom, vam ostane poslastica. To je film, ki res dolgo gradi zgodbo, predstavi kup junakov in posamičnih zgodb, ki se na koncu nekako vse združijo v zaključeni celoti. Prava shakespearejanska tragedija, katarza na kubik!

0 komentarji:

Objavite komentar

 

Flickr Photostream

Meet The Author