Zabava na snegu

Danes sem se med vožnjo iz Ljubljane domov zagledal skozi okno in prišel na idejo, ki me je takoj prebudila iz napol spečega stanja. Ok, res je konkreten minus zunaj (takrat ravno -14), ampak dan je tako hudičevo lep, da bi bilo škoda, če ne bi šel še zadnjič letos na bicikl! Kljub temu, da sem bil nekajkrat označen za norca, nisem vrgel puške v koruzo in se odpravil na eno boljših  kolesarskih pustolovščin letos ...

Oblekel sem se konkretno in namesto kolesarske čelade nataknil kar smučarsko s smučarskimi očali. Ker zgleda kul in je tudi dosti bolj toplo. Na koncu se je temperatura zunaj dvignila na mogoče -5 in izkazalo se je, da je bila čelada brca v temo. V noge me je hladilo, v glavo pa sem švical sto na uro. Mislim, da telo ni dobro vedelo, ali naj vklopi gretje ali hlajenje:) 







No in sem šel. Hvala bogu, da sem pred kratkim nabavil gorca, ker ceste pač še
niso primerne za specialke. Sploh tiste stranske, po katerih se najraje vozim zaradi manj prometa. 

Šel sem mimo Šmarjeških Toplic in Pahe do Otočca, kjer sem se odločil, da po dolgih, dolgih letih zopet obiščem Stari grad, ki se mi je kmalu bleščal v daljavi pod žarki zahajajočega sonca.
Od blizu je bil ometan s snegom veliko lepši, kot se ga spomnim, tako da sem ga moral pofotkat.

In še razgled proti Trdinovemu vrhu.
No, potem pa mi je postalo res žal, da nisem vzel s seboj še fotoaparata. Ko sem se spuščal proti gradu Otočec, so mi razgled lepšali še zadnji sončni žarki in dobesedno sem se ustavljal in slikal vsakih 500 metrov.



In potem se je začel še najzabavnejši del izleta. Norenje po jasi!!! Ena ozka pešpot je sicer bila shojena, ampak se je nisem veliko držal. Norel sem gor in dol, dirkal, skakal in spet malo fotkal, ker so bile scene kot iz pravljice ... Skratka, počutil sem se kot nekje v finski divjini, kjer je v zamrznjenem svetu, sredi ničesar, dovoljeno vse:)

Čas je šel res prehitro in naenkrat sem se zavedel, da moram nujno pohiteti domov, če nočem, da me ujame tema. Vso pot do doma sem gonil pedala kot navit in s tem naredil še dober trening. Ker tisto prej je bil bolj turistični foto izlet. Tako da ja, odločitev je bila odlična in komaj čakam, da bodo razmere spet podobne in mi bo čas dopuščal novo akcijo na snegu!







2 komentarji:

 

Flickr Photostream

Meet The Author