Filmski predlogi #7

Na hitro še nekaj filmov, ki jih lahko pogledate preden se novo leto zares začne!


Hross i Oss je vrhunska komična drama z Islandije. Naslov pomeni Konji in ljudje, s čimer sem vam povedal tudi bistvo vsebine. Gre za zbirko vsakdanjih zgodb kolikor toliko običajnih prebivalcev neke islandske doline, v katerih se pokaže pomembnost konjev v tej edinstveni deželi na severu. Če si vzamete čas, boste šokirani, začudeni, presenečeni, predvsem pa očarani nad lepoto islandske narave, konjev in edinstvenega odnosa med ljudmi in konji. Pa še nasmejali se boste. Priporočam!





Predestination je znanstveno-fantastični triler, ki vas bo čisto odpeljal. Ni ravno Inception, dosti več pa vam kljub temu ne bo jasno. Meni še zdaj ni jasno kako se je krog, ki se dogaja, sploh začel, tako da le z idejami na plan;) Aja, plot je pa v bistvu v tem, da neke vrste specialni agent (fenomenalni Ethan Hawke) skuša ustaviti množičnega morilca tako, da potuje v preteklost in se trudi preprečiti, da bi do zločinov sploh prišlo. Ampak to je samo 10% zgodbe. Le poglejte si...





I Origins je drama, ki me preganja še zdaj. Težko je kaj povedati, ne da bi izdal preveč, ampak film skozi ljubezensko zgodbo znanstvenika in svobodomiselne manekenke prikaže dva popolnoma nasprotna pogleda na evolucijo in vsemogočnost morebitnega boga. To pa konkretno ponazori s primeri reinkarnacije, ki stvari postavijo na glavo. Če so vam te teme blizu, vam bo film gotovo všeč. Je pa tudi sicer estetsko zelo lušten, igralska zasedba je solidna, tako da čas ne bo ravno vržen stran.





Maleficent je zelo estetska adaptacija pravljice o Trnjulčici , v kateri blesti Angelina Jolie. Sam potek te alternativne zgodbe ni bogvekaj, je pa film čisto všečen in primeren za mlajše gledalce, sploh v teh nekaj prazničnih dneh, ki so še ostali.








The Maze Runner je še eden v vrsti filmov a la Hunger games, del očitno za nekatere še ne dovolj napihnjenega balončka. Ideja še ne bi bila tako slaba, če bi le bila originalna, tako pa je vse skupaj precej butasto in nezanimivo. Prevladuje slaba igra in nekvalitetni dialogi, na koncu pa vse nastavijo tako, da očitno sledi še drugi del. Koga bo prvi del prepričal v ogled nadaljevanja, ne vem. Mogoče nezainteresirano mladinsko populacijo, ki so jim dovolj dobri efekti in lušten glavni igralec. Ogled in izguba časa na lastno odgovornost;)

2 komentarji:

 

Flickr Photostream

Meet The Author